Conditii de transport și returnare

 1. LIVRAREA BUNURILOR
  8.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Produsele in sistem de curierat catre Cumparator conform optiunii Clientului.
  8.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
  8.3. Proprietatea asupra Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).
  8.4. In cazul comenzilor mai mari de 400 RON, Vanzatorul va asigura transportul gratuit prin curier rapid daca coletul nu depaseste 10 kg, in cazul in care acesta depaseste 10 kg taxa de transport va fi suportata de cumparator. Pentru livrari in afara retelei de distributie a firmelor de curierat taxa de transport se poate modifica. In acest caz veti fi contactat telefonic de unul dintre operatorii nostri pentru mai multe detalii.
  8.5. Vanzatorul nu este responsabil de intarzierea livrarii Produselor cauzata exclusiv de firma de curierat, unica responsabilitate a Vanzatorului fiind predarea coletului la firma de curierat in termen.

  9. DREPTUL DE RETRAGERE AL CUMPARATORULUI
  9.1. Conform O.U.G. 34/2014, Cumparatorul are dreptul, de a se retrage din contract, in termen de 14 zile, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri, exceptandu-se costurile nascute din returnarea produsului si, eventual, costurile livrarii in cazul in care la momentul livrarii, Cumparatorul a ales un alt mod de livrare decat cel oferit de Vanzator. In intelesul prezentei clauze, costurile retunarii produsului ca efect al exercitarii dreptului de retragere cade exclusiv in sarcina Cumparatorului.
  9.2. Perioada de retragere expira la 14 zile dupa:
  9.2.1. data livrarii, adica data la care Cumparatorul sau o terța persoana (alta decat transportatorul) indicata de catre Cumparator, a intrat in posesia fizica a produsului; sau
  9.2.2. in cazul mai multor produse care fac parte dintr-o singura comanda si livrate separat: (i) ultima zi in care Cumparatorul, sau o terța persoana (alta decat transportatorul) indicata de catre Cumparator, a intrat in posesia fizica a ultimului produs, sau (ii) daca este cazul, data la care Cumparatorul este anuntat ca nu produsul comandat nu se mai poate livra; sau
  9.2.3. In cazul unei comenzi referitor la livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau piese: (i) data la care Cumparatorul sau terta persoana (alta decat transportatorul) indicata de acesta, intra in posesia fizica a ultimului lot sau ultimei piese, sau (ii) data la care Cumparatorul este anunta ca nu se pot livra loturi sau piese suplimentare.
  9.3. Dreptul de retragere nu poate fi exercitat in cazul:
  9.3.1. produselor fabricate conform specificațiilor Cumparatorului sau personalizate in mod clar; 
  9.3.2. produselor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid; 
  9.3.3. produselor care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de protecție a sanatații sau din motive de igiena si care au fost desigilate dupa livrare;
  9.3.4. si in alte situatii prevazute de lege. 
  9.4. Inainte de a returna produsele, Cumparatorul are obligatia de a lua legatura cu Vanzatorul la adresa de email helpdesk.wistig@gmail.com si sa mentioneze in mesaj numarul comenzii din care doreste sa returneze produsul. In maximum 14 zile de la data acceptarii returnarii Cumparatorul va primi contravaloarea comenzii produselor returnate. Coletele returnate fara notificare scrisa prealabila nu vor fi acceptate. Nu vor fi acceptate pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, semne de purtare, lipsa etichetelor sau a ambalajelor originale. Returnarea banilor se va face doar in contul bancar specificat de catre Client in notificarea trimisa.
  9.5. Clauzele referitoare la dreptul de retragere reglementate in prezenta sectiune se completeaza cu dispozitiile O.U.G. 34/2014.